1964 wiper switch

1962 - 1965 Mopars

  1. Richard Cranium

    Richard Cranium FBBO Gold Member FBBO Gold Member

    Messages:
    21,322
    Likes Received:
    43756
    Joined:
    Feb 20, 2012
    Local Time:
    2:38 AM
    How does one identify what speed switch is in one's car?
     
  2. khryslerkid

    khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

    Messages:
    15,987
    Likes Received:
    21153
    Joined:
    Mar 10, 2010
    Location:
    Hanover, Pennslyvania
    Local Time:
    3:38 AM
    If you're referring to what speed... you have off, one and two for a two speed. If there is no positions that you feel an engagement, then it's a variable speed.
     
    • Thanks! Thanks! x 1
    • Richard Cranium

      Richard Cranium FBBO Gold Member FBBO Gold Member

      Messages:
      21,322
      Likes Received:
      43756
      Joined:
      Feb 20, 2012
      Local Time:
      2:38 AM
      Looks like I need a variable speed motor. Anyone got one that works?
       
    • khryslerkid

      khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

      Messages:
      15,987
      Likes Received:
      21153
      Joined:
      Mar 10, 2010
      Location:
      Hanover, Pennslyvania
      Local Time:
      3:38 AM
      Did you bench test the one you have? It could just be the contacts under the cover plate. Sitting for a long time, they might just need a little help to get them started again. Check the fuse also.
       
    • Richard Cranium

      Richard Cranium FBBO Gold Member FBBO Gold Member

      Messages:
      21,322
      Likes Received:
      43756
      Joined:
      Feb 20, 2012
      Local Time:
      2:38 AM

      I have no wiper motor or linkage, just the switch. Now I know what kind of motor I need to be on the hunt for.
       
      • Like Like x 1
      • PRND21

        PRND21 FBBO Gold Member FBBO Gold Member

        Messages:
        1,984
        Likes Received:
        2649
        Joined:
        Aug 16, 2016
        Location:
        Central Indiana
        Local Time:
        3:38 AM
        A variable speed on a 64?
         
      • moparsteve636

        moparsteve636 Well-Known Member

        Messages:
        2,780
        Likes Received:
        499
        Joined:
        Dec 4, 2009
        Location:
        Mo.
        Local Time:
        2:38 AM
        Yes! they had variable speed wipers
         
        • Thanks! Thanks! x 1
        • Agree Agree x 1
        • Richard Cranium

          Richard Cranium FBBO Gold Member FBBO Gold Member

          Messages:
          21,322
          Likes Received:
          43756
          Joined:
          Feb 20, 2012
          Local Time:
          2:38 AM
          Who's got a variable speed motor & linkage that they want to sell?
           
        • khryslerkid

          khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

          Messages:
          15,987
          Likes Received:
          21153
          Joined:
          Mar 10, 2010
          Location:
          Hanover, Pennslyvania
          Local Time:
          3:38 AM
          My '62 is variable speed.
           
        • 5.7 hemi

          5.7 hemi FBBO Gold Member FBBO Gold Member

          Messages:
          10,704
          Likes Received:
          6513
          Joined:
          Dec 21, 2008
          Location:
          ca
          Local Time:
          2:38 AM
          They even had am/fm radios too!!
           
          • Agree Agree x 1
          • PRND21

            PRND21 FBBO Gold Member FBBO Gold Member

            Messages:
            1,984
            Likes Received:
            2649
            Joined:
            Aug 16, 2016
            Location:
            Central Indiana
            Local Time:
            3:38 AM
            What do you mean by variable speed, I guess I’ve only seen a 2 speed and single speed on an early B body.
             
            Last edited: Jul 17, 2018
          • Escon1995

            Escon1995 FBBO Gold Member FBBO Gold Member

            Messages:
            48
            Likes Received:
            21
            Joined:
            Jan 23, 2016
            Location:
            Saint Louis mo.
            Local Time:
            2:38 AM
            I think polara 500 that had ac loaded car, but I can’t look until I get back from Carlisle, if you don’t find one send me a message next Friday cost is what ever shipping is
             
          • khryslerkid

            khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

            Messages:
            15,987
            Likes Received:
            21153
            Joined:
            Mar 10, 2010
            Location:
            Hanover, Pennslyvania
            Local Time:
            3:38 AM
            The switch has no positions except off. Works as a rheostat just like your headlight switch when you dim the interior and dash lights.
             
            • Thanks! Thanks! x 1
            • Escon1995

              Escon1995 FBBO Gold Member FBBO Gold Member

              Messages:
              48
              Likes Received:
              21
              Joined:
              Jan 23, 2016
              Location:
              Saint Louis mo.
              Local Time:
              2:38 AM
              Does it have a relay like the light switch
               
            • PRND21

              PRND21 FBBO Gold Member FBBO Gold Member

              Messages:
              1,984
              Likes Received:
              2649
              Joined:
              Aug 16, 2016
              Location:
              Central Indiana
              Local Time:
              3:38 AM
              That’s what I thought you meant, I’ve never seen one. You learn something new everyday.
               
            • khryslerkid

              khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

              Messages:
              15,987
              Likes Received:
              21153
              Joined:
              Mar 10, 2010
              Location:
              Hanover, Pennslyvania
              Local Time:
              3:38 AM
              They use a bar resistance plate on the back of the switch to control the voltage. It also has a circuit breaker.
               
            • khryslerkid

              khryslerkid FBBO Gold Member FBBO Gold Member

              Messages:
              15,987
              Likes Received:
              21153
              Joined:
              Mar 10, 2010
              Location:
              Hanover, Pennslyvania
              Local Time:
              3:38 AM
              • Thanks! Thanks! x 1
              1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
                By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.