70 Rally speedometer issue

1968 -1970 Mopars

  1. Dirtygunn

    Dirtygunn Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Apr 20, 2014
    Location:
    Los Angeles, CA
    Local Time:
    2:20 AM
    I recently changed out my ring and pinion gears so I knew I would have to change out my speedo gear, before this the speedo worked fine, so after everything was done I took it out for a test drive and it was working fine for about a mile then the needle started jumping around and now when I just creep forward it will slowly move up to 50 mph and when I roll a little more it drops back to 0, full disclosure this cable and speedo haven't been used in 20yrs.
    Is this just a lubrication issue? Or is the new speedo gear the problem, I know I clocked the gear correctly as I've double and triple checked
    I'm hoping my speedo isn't F#@$ed, I haven't driven again as I don't want to trash anything
    Any helpful advice will be greatly appreciated
    Thanks
     
  2. 493 Mike

    493 Mike FBBO Gold Member FBBO Gold Member

    Messages:
    3,218
    Likes Received:
    3536
    Joined:
    Dec 25, 2011
    Location:
    White Cloud, MI
    Local Time:
    5:20 AM
    Did you lube the cable? Pull it out from the top, inspect, and lube if you haven't. Retest.
    Mike
     
  3. dadsbee

    dadsbee FBBO Gold Member FBBO Gold Member

    Messages:
    9,186
    Likes Received:
    21697
    Joined:
    Jan 29, 2018
    Location:
    Midland Ontario, Canada
    Local Time:
    5:20 AM
    Take it off the transmission. Attach the cable to a cordless drill and run it in REVERSE!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.