Quick fuel carb issue

Fuel and Air Systems

  1. chargermll

    chargermll Active Member

    Messages:
    33
    Likes Received:
    46
    Joined:
    Sep 14, 2018
    Location:
    York
    Local Time:
    3:43 PM
    It's been awhile but I just wanted to give an update on the issue I was having with my 950 quickfuel carb. I messed with this carb off and on all summer when I had time. I tried most of the things that was mentioned on here. I tried different power valves and constantly cleaning and nothing changed. I took the float bowel and metering block off of my 850 double pumper and put it on the quickfuel carb and nothing changed. I eventually bought a proform main body (which is exactly the same as the quickfuel) and installed the float bowels and metering blocks on it and no changed. So I decided to try one more thing before I called it quits on this carb. I took the base plate off of my 850 double pumper and installed it on the quickfuel carb(with proform main body). Started the car up and now the engine is running with no problems. I checked float levels, tweaked timing, and adjusted idle mixture. Engine sounds great. I don't know what I could have done to the original base plate to cause this issue or what the main issue was exactly. Just glad I finally got the 950 working now.
     
    • Like Like x 2
    • rrTor-Red

      rrTor-Red FBBO Gold Member FBBO Gold Member

      Messages:
      1,928
      Likes Received:
      653
      Joined:
      Sep 1, 2010
      Location:
      USA
      Local Time:
      2:43 PM
      Good to hear!
       
    1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.